sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Varsinais-Suomen liitto puhuu vastoin totuutta


Olen ymmärtänyt, että tässä yhteiskunnassa valehtelijaksi nimittäminen on törkeämpi rikos kuin itse valehteleminen. Siksi muotoilin otsikon tuolla tavalla kauniiksi.

Kävin Varsinais-Suomen liiton Facebook-sivulla, jossa Häkämiehen tviitin innoittamana käydään keskustelua "Tunnin junasta". Aika moni kommentti on kielteinen. Kun kansalaiset muistuttavat, että "Tunnin juna" ei pysähdy Salossa, kiirehtii Liitto kumoamaan tiedon, ja ilmoittaa yksioikoisesti "Tunnin juna pysähtyy Salossa."

Ei Varsinais-Suomen Liitto, ei näin. Ottakaa asiasta selvää. Menkää vaikka Väylän sivuille, ja lukaiskaa kohta "Usein kysyttyjä kysymyksiä". "Tunnin juna" eli se 73 minuutin juna ei pysähdy Salossa. 86 minuutin juna pysähtyy. Se onkin sitten jo puolentoista tunnin juna.

8. Millä asemilla oikoradan nopeiden junien on tarkoitus pysähtyä?
Nopeimmat Express- junat pysähtyvät Turussa, Kupittaalla, Pasilassa ja Helsingissä. IC-pikajuna pysähtyy lisäksi Salossa, Lohjalla ja Leppävaarassa, jolloin matka-aika on 13 minuuttia pidempi. Ruuhka-aikana kulkee yksi Express- ja yksi IC-juna molempiin suuntiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti