lauantai 27. huhtikuuta 2019

Kiitos, Antti Rinne!

Että piti tämäkin päivä nähdä. Kirjoitan julkisen kiitoksen demareiden puheenjohtajalle, Antti Rinteelle, joka ylen Ykkösaamussa lupaili valtion rahaa Kemiin mahdollisesti rakennettavan sellutehtaan maanteihin, rautateihin ja sataman kunnostukseen. Antti taitaa ymmärtää, että tämä pieni maa tarvitsee vientituloja pysyäkseen hyvinvointivaltiona.

Mutta miten mahtaa kansantalouden kakku kasvaa, kun ministeriön hankerahalla pyöritettävän projektin työtekijä istuu Tunnin junaan ja pendelöi pohtimaan yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden, monimuotoisuuden ja kulttuurin omimisen kannalta tärkeitä kysymyksiä? Varsinais-Suomen liiton vakuuttelujen mukaan on tärkeää päästä äkkiä perille, vaikka kansantalouden kannalta paras tulos taitaisi olla koko matkan peruuntuminen.

Haluaisin todella tietää, mitä miettii Tunnin junasta se Auranmaan Viikkolehdessä haastateltu traktoriyrittäjä, joka pystyy siirtämään työkoneitaan kuoppaisilla teillä vain 15 kilometrin tuntivauhtia. Yhdessä tunnissa hän etenee 15 kilometriä. Ja pitäisi päästä ihan niitä oikeita töitä tekemään, ei miettimään sitä voiko valkoihoinen mies esiintyä pikkukakkosessa höyhenpäähine päässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti