sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Vallittu ihmettelee

Palaan vielä Salon kaupunginvaltuuston budjettikokouksen uutisointiin Salon Seudun Sanomissa.

Juuri kokoomukseen loikannut Pertti Vallittu ihmettelee "miksi pari vuotta sitten kärkihankkeeksi nimetty rata ollaan nyt valmiit lyömään alas".

Ohhoh. Miksi Vallittu vielä keväällä oli kristillisdemokraattien ehdokkaana eduskuntavaaleissa?

Tapasin hänet vaalien alla Suomusjärven Salen edessä kylmässä yksikseen värjöttelemässä. Suuria äänestäjäjoukkoja hän ei ollut kylältämme saanut kerättyä ympärilleen. Minulla ei ollut kiire, ja puhutin ehdokasta Tunnin junasta, joka olisi Vallitun mielestä hieno hanke.

Hän ei tosin tiennyt, että Suomusjärvellä rata on vedetty umpimetsään, kauas siitä kylältä, jossa seisoskelimme. "Ei kai sinne tästä niin pitkä matka olisi", hän kysyi minulta eikä ollut uskoa, kun kerroin että suunnitellun aseman läheisyydessä on jopa yksi asuttu talous.

Vallittu oli toki lukenut Varsinais-Suomen liiton junalobbaussivut huolellisesti. Hän toisti mantran lailla kuinka muodostuu 1,5 miljoonan ihmisen työssäkäyntialue. Kun se paras ympäristöteko olisi saada työpaikat ja ihmiset sijoittumaan mahdollisimman lähelle toisiaan. Ettei kenenkään pitäisi matkustaa tuntia päästäkseen töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti