tiistai 3. joulukuuta 2019

Salolta 5 miljoonaa kankkulan kaivoon

Kaupunginvaltuusto kokousti eilen, ja äänin 34-15 "Tunnin juna" sai 5 miljoonaa.
Paikallislehtemme uutisoi kerrassaan hyvin valtuutettujen lausumia.

Jaana Haapasalo (oma ryhmä) esitti, että määräraha poistetaan kokonaan. Oikorata herättää vastustusta ja asukkaita on kuunneltava. Juuri näin. Pisteet Haapasalolle.

Simo Vesa (sdp) kannatti Haapasaloa. Upeaa, ettei demarien ryhmäkuri ole aukoton. Kiitos Simo.

Jerina Wallius  (kokoomus) kannatti Haapasaloa js muistutti radan rakentamisen vain lisäävän Salon ilmastovelkaa. Jerina on aivan asian ytimessä. Tunneleista louhittava 20 miljoonaa kuutiota maamassoja ei millään sähkömoottoriajoneuvoilla liiku paikasta toiseen.

Asko Määttänen (keskusta) kannatti Haapasaloa, ja käytti illan parhaan puheenvuoron. "Tähän ei kannata laittaa pennin latia". Kiitos Asko.

Mira Aaltonen (vihreät) haluaa tuupata salolaisten rahoja 5 miljoonaa junaradan suunnitteluun. Salkkarin mukaan hän nimitti "Tunnin junaa" Suomen suurimmaksi ilmastoteoksi. Päivän aikana löysin Aaltosen viestin myös Salon asioita käsittelevältä Facebook-sivustolta - siellä hän korjasi, ettei kyse ole suurimmasta ilmastoteosta, mutta nopeimmasta kyllä. Ja kehotti kaikkia käymään lukemassa "Tunnin junan" omia propaganda-sivuja.

Ja nyt varoitus: Älkää hyvät ihmiset sinne eksykö  - jos kärsitte verenpaineesta, arvonne pomppaavat kriittisille rajoille. Harvoin, jos koskaan, törmää yhtä perustelemattomiin väitteisiin.

Mutta juuri noihin sivuihin ilmeisesti Aaltonen pohjaa oman väitteensä. Lähetin tänään Aaltoselle sähköpostilla kysymyksen, mikä mahtaa olla radan rakentamisen aikaansaama päästö ja kuinka monta junamatkaa pitää tehdä, että rakentamisen aikaiset päästöt saadaan kuoletettua. Vastausta odotellessa.

Kaikissa radan käänteissä on hehkutettu kaupunkilaisten osallistamista. Minkä kannan ottaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sdp)?
HÄN TOIVOO, ETTÄ PÄÄTTÄJÄT LOPETTAVAT PUHEET SIITÄ, MITÄ MIELTÄ SALOLAISET HANKKEESTA OVAT. Varsinaista demokratian juhlaa!

En enää tiedä, olenko masentuneempi ratalinjauksesta vai päättäjien törkeästä kaupunkilaisten ylikävelystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti