torstai 27. helmikuuta 2020

40 miljoonaa, joka ei ole keneltäkään pois

Päivän Salkkari uutisoi näyttävästi Petteri Orpon vierailusta keskiviikkona Salossa. Otsikon mukaan Orpo on patistanut salolaisia mukaan "Tunnin junaan".

"Hyvänen aika, tehdään se rata tuohon" on Petteri lausunut paikallisessa ravintolassa istuskelevalle kokoomusväelle. Ja vielä parempaa oli tulossa: Entinen valtiovarainministeri on jostakin löytänyt 40 miljoonaa euroa, JOKA EI OLE KENELTÄKÄÄN POIS!! Näin hän luonnehtii ratasuunnitteluun varattua summaa toimittaja Anneli Kajander-Ekströmin kirjoittamassa jutussa.

Ymmärsin, että Salon kaupunki on sijoittamassa hankeyhtiöön 3,7 miljoonaa euroa. Ei kai sekään sitten ole "keneltäkään pois"?

Miten poliitikko ylipäätään voi tulla sanomaan, että hänen mieleiseensä järjettömään hankkeeseen sijoitettu summa "ei olisi keneltäkään pois"? Millaisessa harhassa ihminen elää, jos hän ei ymmärrä rahan kulkua yhteiskunnassa? Ennen kuin rahaa voidaan jonnekin antaa, se on yhteiskunnan ensin pitänyt saada jollakin konstilla haltuunsa. Verottamalla, lainaamalla tai myymällä pois valtion omaisuutta.

Taidan kirjoittaa huomenna Petterille kirjeen. Jos hänellä on lisää tuollaista rahaa, "joka ei ole keneltäkään pois", niin otan sitä kyllä mielelläni vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti