sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Kansanedustaja lauantaitöissä


Kansanedustaja Saara-Sofia Siren (kok, Turku) twiittasi menneellä viikolla näin:

Hyviä uutisia liikenneministeri @MarinSanna, Turun tunnin junan osalta suunnittelu on jo itse asiassa valmis, eli hanke voidaan aloittaa vaikka heti!

Harhaluulo suunittelun valmiudesta on alkanut elää aivan omaa elämäänsä "Tunnin junan" kannattajien keskuudessa. Maastossa suunnittelutöitä parhaillaan tekevä konsulttiyhtiö ei tosin osaa edes kertoa osuuko joku metsään avattu keppilinja radan kohdalle vaiko ei. 

Ratalinjan yksityiskohtainen sijainti lyödään lukkoon vasta seuraavassa suunnitteluvaiheessa eli ratasuunnitelmavaiheessa. Vasta siihen suunnitteluvaiheeseen kuuluu myös lunastettavien alueiden tarkempi määrittely.  Tässä yleissuunnitelmavaiheessa tarkennetaan edellisen suunnitteluvaiheen ratalinjaa tässä maastokäytävässä. Sen takia ei voida vielä täsmällisesti sanoa mikä tulee olemaan rata-alueen lopullinen kokonaisleveys. Alustava arvio toki saadaan myös tässä yleissuunnitteluvaiheessa mutta suunnittelu ei vielä ole niin pitkällä jotta sen voisin sitä nyt arvioida.



Kirjoitin lauantaiehtoona Sirenille vanhanaikaisen sähköpostin, jossa kerroin oman kokemukseni suunnittelun keskeneräisyydestä. Vastaus tuli kymmenessä minuutissa! Se kuului näin:

"Twitter-viestini oli tosiaan epätarkka, jota pahoittelen!"

Poliitikkojen kielenkäyttö on ihan oma lajinsa. 73 minuutin juna on siis tunnin juna ja väärä tieto on vain "epätarkka".








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti