keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Yle kyseli: 20% kaupunginvaltuutetuista vastustaa kärkihanketta

Eilen on Salon kaupunginvaltuustolla ollut iltakoulu "Tunnin junasta" - siis siitä viiden vartin ihmeestä, joka pelastaa Salon.

51 valtuutetusta kyselyyn on vastannut 40. Heistä 2 on kannastaan epävarmaa, 9 vastustaa ja kannattajia on ilmoittautunut 29.

Kuinka todennäköistä on, että kannattaja on jättänyt vastaamatta? Eipä ole. On poliittisesti korrektia ja ryhmäkurin mukaista ilmoittaa olevansa mukana "tulevaisuutta kehittämässä ja luomassa Salolle kasvun mahdollisuuksia."

Yle uutisoi, että 20 % vastustaa kaupungin omaa kärkihanketta. Itse tulkitsen tuloksen niin, että hanketta puoltaa 29, vastustaa 20 ja kannastaan on epävarmoja 2.

lauantai 7. syyskuuta 2019

Jos vaan kovasti uskoo!


Tekniikka & Talous -lehti (6.9.2019) pohtii kirjoituksessan Tunnin junia.

Otsikko on raflaava: Tunnin juna voi olla paikkakunnan pelastaja tai tuhoaja.

Ja juttu jatkuu "Osaa Etelä-Suomen isoista kaupungeista uhkaa rujo kohtalo, mikäli tunnin junat suihkivat niiden ohi pysähtymättä. Hämeenlinna, Salo, Lahti, Riihimäki ja Karjaa ovat esimerkkejä paikkakunnista, joiden suhteellinen asema saattaa heiketä merkittävästi, kun 300 kilometriä tunnissa kulkevat junat pyyhkisevät ohi."

Kaupunginjohtajamme Inna on vakuuttunut, että junat pysähtyvät "muutamia express-vuoroja lukuun ottamatta" jatkossakin Salossa. Hänen uskonsa on vahva.

Junaradan taakse - edelleen - linnoittautui myös kolmikko Huittinen, Karnisto-Toivanen ja Suonio-Peltosalo Salkkarissa julkaistussa "mielipiteessään", jossa koetettiin laittaa ruotuun valtuuston jäseniä, jotka olivat rohjenneet ottaa kielteistä kantaa ratahankkeeseen.

Mitään konkretiaa ei ole kenelläkään radan kannattajalla esittää. Yhtään vastausta kysymykseeni siitä, miten radan varsi kehittyy, kun asemia Salon ja Lohjan välille ei rakenneta, en ole saanut.

Kuinka kauas pelkkä usko kantaa? Miksi Salon kaupungin kärkihanke palvelee enemmän turkulaisia kuin salolaisia?